Alva Bratt Föräldrar

Alva Bratt Föräldrar - Alva Bratt lanserar sin skådespelarkarriär vid en omtumlande men spännande punkt i historien. Strukturer som en gång togs för givna rivs, och för unga kvinnor som arbetar i nöjesindustrin blir samarbete som systerskap snabbt det nya normalen.


0

Alva Bratt Föräldrar – Alva Bratt lanserar sin skådespelarkarriär vid en omtumlande men spännande punkt i historien. Strukturer som en gång togs för givna rivs, och för unga kvinnor som arbetar i nöjesindustrin blir samarbete som systerskap snabbt det nya normalen.

Alvas passion för skådespeleri och för filmbranschen i allmänhet, liksom hennes engagemang för att lära sig hantverket från grunden och kontinuerligt ta anteckningar från sina äldre kollegor, fungerar som det perfekta exemplet på en ny generation yrkesverksamma som börjar sitt yrkesliv med en återupptäckt känsla av gemenskap.

Alva Bratt Föräldrar
Alva Bratt Föräldrar

Vad inspirerade dig att fortsätta en karriär inom skådespeleri?

Jag har alltid velat arbeta inom underhållningsindustrin, särskilt inom film och teater. Men jag ville ursprungligen jobba som regissör. Men det var inte förrän jag studerade teater på gymnasiet som jag insåg hur mycket jag tyckte om att spela. När jag var liten såg jag mina idoler uppträda, och det inspirerade mig att vilja göra detsamma.

Vilka var dina förebilder?

Den svenska komedieduon Hasse & Tage var en av mina favoriter när jag var ungefär sex år gammal; de var fortfarande en av mina favoriter idag. Och skådespelerskan Lena Nyman, för att nämna några. De var en fantastisk grupp människor. När jag var så ung tror jag inte att jag uppskattade ironin i situationen. Jag påverkades dock av dem, särskilt av deras stil och estetik. Vad de gjorde med kostymerna och scenografin. Det var något spännande med det.

Minns du första gången du dök upp på scenen inför en publik?

Detta inträffade före gymnasiet, när vi var elever på en liten teaterskola med kvällskurser (Kalle Flygares teaterskola i Stockholm). Vi spelade Romeo och Juliet och jag spelade Julies mamma. Jag var kanske 15 år då.

Minns du något om det som hände?

Till att börja med var jag inte särskilt upptagen med hela situationen. Det var bara en blandad grupp unga människor som alla krävde att vara centrum för uppmärksamhet vid den tiden. Dessutom ville jag skildra den äldre mamman.

Vad fick dig att välja den mer mogna kvinnan? Vad är till exempel din idealiska roll?

Kvinnor som inspirerar mig är alltid minst 50 år. De saker som jag tar från dem är baserade på mina observationer av dem. Vad de gör med sina ögonbryn är intressant. Det har varit så sedan början.

Alva Bratt Föräldrar
Alva Bratt Föräldrar

Är det för att du fortfarande är ung att allt verkar som en kamp just nu? Eller tror du att rörelser som #MeToo -rörelsen har gjort det lättare för dig?

Både. Jag har precis kommit igång med det här projektet. Men när jag talar med mina mer höga kollegor, är de uppmärksamma. Och jag hade några riktigt bra samtal med min regissör (av SVT: s “Eagles”) om några av de saker som var obekväma för mig. Oavsett situationen tidigare tror jag att nu är en bra tid för mig att komma igång med detta projekt.

Alva Bratt Föräldrar

Alva Bratt Föräldrar

ännu inte bekräftat


Like it? Share with your friends!

0
gamingforum