Bart Brentjens Kinderen


0

Bart Jan-Baptist Marie Brentjens (geboren op 10 oktober 1968 in Haelen, Nederland) is een Nederlandse mountainbike-racer die deelneemt aan de World Cup-serie.

Tijdens de Olympische Zomerspelen van 1996 in Atlanta verdiende Brentjens een gouden medaille voor mountainbiken, wat de eerste keer was dat de sport werd erkend als een officiële competitie. Vervolgens won hij een bronzen medaille op de Olympische Zomerspelen van 2004 in Athene.

Bart Brentjens Kinderen
Bart Brentjens Kinderen

Bij de vorige UCI Wereldkampioenschappen Mountainbike en Trials in 1995 nam hij de gouden medaille mee naar huis. In 2007 won hij voor de tiende keer het Nederlands Kampioenschap.

Tijdens de Absa Cape Epic 2005 reed Brentjens in de categorie heren, waar hij samen met teamgenoot Roel Paulissen op de eerste plaats overall eindigde.

Bart Brentjens Kinderen
Bart Brentjens Kinderen

In 2009 eindigde hij als tweede overall, dit keer in een wedstrijd met Chris Jongewaard. Brentjens schoof op naar de Master-divisie en begon daar te concurreren.

Hij won de categorie met Jan Weevers in 2012 en opnieuw met Abraao Azevedo in 2014. Tot nu toe heeft hij de marathonetappe al tien keer volbracht.

De UCI Mountain Bike World Cup wordt live uitgezonden op Red Bull TV en Brentjens zal Rob Warner vergezellen als co-commentatoren (XCO).

Bart Brentjens Kinderen
Bart Brentjens Kinderen

Bart Brentjens werkt sinds november 2016 als Product Manager bij American Eagle mountainbikes.


Like it? Share with your friends!

0
gamingforum

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *