Familie Oostwegel

Camille Léon Joseph Marie Oostwegel (geboren 10 februari 1950 in Houthem - Sint Gerlach ) is een Nederlands - Limburgse horecaondernemer en kunstmecenas die in Sint Gerlach woont.


0
Familie Oostwegel
Familie Oostwegel

Camille Léon Joseph Marie Oostwegel (geboren 10 februari 1950 in Houthem – Sint Gerlach ) is een Nederlands – Limburgse horecaondernemer en kunstmecenas die in Sint Gerlach woont.

Camille Oostwegel komt uit een gezin dat in 1928 van Maastricht naar Houthem verhuisde en daar sindsdien woont. Casa Blanca, ontworpen door Frits Peutz in de stijl van het functionalisme, is gebouwd door zijn grootouders en is sinds 1997 een rijksmonument. De villa is nog steeds in het bezit van zijn grootouders, die er sinds de bouw hebben gewoond.

Zijn vader werkte als tandarts in Houthem. Zelf ging hij van 1969 tot 1972 naar de Katholieke Hogere Hotelschool in Maastricht en studeerde af in 1972. (nu Hotel Management School Maastricht)

Hij begon zijn professionele carrière bij het Franse hotelnetwerk Novotel, waar hij onder meer betrokken was bij de bouw van de eerste hotelvestigingen van het bedrijf buiten Frankrijk.

In 1980 verhuisde hij naar Zuid-Limburg en opende daar een restaurant met vier medewerkers in Kasteel Erenstein in Kerkrade, waar hij sindsdien zit. Vervolgens kocht hij vier extra enorme complexen aan.

Camille Oostwegel Château Hotels & Restaurants bestaat sinds 1990 en is eigendom van een holding. Oostwegel is getrouwd met Judith Oostwegel, die ook kunstenares is. Het echtpaar heeft drie kinderen: een zoon en twee meisjes.

Alle drie zijn ze actief betrokken bij het familiebedrijf. Sinds 2016 is Camille Oostwegel jr., zijn zoon, samen met hem mededirecteur. In het eerste kwartaal van 2020 heeft Oostwegel Sr. de eigendom van het bedrijf overgedragen aan zijn zoon.

Familie Oostwegel

In 2017 is het bedrijf van Oostwegel, sinds 2016 bekend als de Oostwegel Collection, eigenaar van drie luxe hotels en zes restaurants in Zuid-Limburg. Deze verzameling werken is ondergebracht in oude kastelen, boerderijen en kloosters.

Op het moment van aankoop was een aantal gebouwen in slechte bouwkundige staat. Bouwbedrijf Oostwegel renoveerde de panden en gaf ze vervolgens een nieuwe bestemming als horecazaak. In 2015 telde de groep 350 medewerkers, waarbij de schoonmaak en het tuinonderhoud respectievelijk werden uitbesteed aan derden.


Like it? Share with your friends!

0
gamingforum