Gunilla Bergström Familj

Gunilla Bergström Familj - Gunilla Elisabet Dukure Bergström föddes den 3 juli 1942 i Stockholm och dog den 25 augusti 2021 i Stockholm. Hon var författare, journalist och illustratör.


0
Gunilla Bergström Familj
Gunilla Bergström Familj

Gunilla Bergström Familj – Gunilla Elisabet Dukure Bergström föddes den 3 juli 1942 i Stockholm och dog den 25 augusti 2021 i Stockholm. Hon var författare, journalist och illustratör.

För sin serie barnböcker med karaktären Alfie Atkins (svenska: Alfons berg), som hon både skrev och illustrerade, är hon kanske bäst ihågkommen. Böcker om hennes karaktär har översatts till en mängd olika språk, och några har också anpassats för film-, tv- och scenproduktioner. Hon fick många utmärkelser, bland annat det kungliga Litteris et Artibus -priset.

Bergström föddes i Göteborg, Sverige, och flyttade till Stockholm 1966 för att jobba som journalist.

Hon har arbetat för flera svenska tidningar, bland annat Aftonbladet och Dagens Nyheter. Bergström gjorde sin förlagsdebut som barnboksförfattare 1971, och hennes första Alfie Atkins -bok gavs ut 1972.

Huvudpersonen är en ung pojke som bor med sin änka far.

Under åren som har följt har hon skrivit tjugofem Alfie-böcker för barn, varav den senaste släpptes 2008.

Gunilla Bergström Familj
Gunilla Bergström Familj

7 Dessa böcker har översatts till totalt 35 olika språk. och har sålt mer än åtta miljoner exemplar totalt runt om i världen.

Bara i Sverige har mer än fyra miljoner exemplar sålts.

[9] År 2006 gavs hennes barnbok Alfons och soldatpappan ut samtidigt på sju olika språk, vilket var första gången detta någonsin hade hänt för en svensk barnbok innan dess.

SIE KÖNNEN AUCH MÖGEN

Stephan Bosshard Vermögen

Isabell Werth Sohn Krankheit

Igor Jeftić Krankheit

Förutom romaner för vuxna har Bergström skrivit barnböcker med karaktärer som Milla, Bill och Bolla

Bergström har uppgett att hon hämtar inspiration till sina berättelser från sina vardagliga erfarenheter.

Hon var också intresserad av psykologi och mänskligt beteende, och hon införlivade några av sina fynd i några av hennes romaner. När det gäller att skriva beskriver Bergström sig själv som en perfektionist som ägnar stor uppmärksamhet åt detaljer. Hon illustrerade sina egna böcker och använde collage som medium regelbundet.
Tidigare drev Bergström sitt eget företag, Bok-Makaren (engelska: Book-Maker), som hanterade Alfie Atkins-serielicenser, som har beviljats ​​för teaterproduktioner, Alfie-dockor, pussel och dataspel, bland andra produkter. Företagets VD, Bergström, har uttalat att “det är inget fel med att tjäna pengar på kända saker”, men att “vi är selektiva om vem vi säljer licenser till.”

Gunilla Bergström Familj
Gunilla Bergström Familj

Från och med 2007 bodde Bergström och hennes västafrikanska make i den svenska huvudstaden. De reste till Västafrika för att tillbringa sina vintrar tillsammans. Bergström var mormor i gruppen. Den svenska regeringen tilldelade henne äran av Illis Quorum 2012.

Bergström gick bort den 25 augusti 2021, mindre än två månader efter att hon firade sin 79 -årsdag.

Gunilla Bergström Familj

SIE KÖNNEN AUCH MÖGEN

Sophia Thomalla Gewicht

Caitriona Balfe Kinder

Per Mertesacker Vermögen

Sonja Zekri Eltern


Like it? Share with your friends!

0
gamingforum