Kinderen Gerard Ekdom


0

Gerard Ekdom (geboren op 26 maart 1978 in Utrecht) is een Nederlandse radio-dj die eerder heeft gewerkt voor de radiostations NPO Radio 2 en 3FM in Nederland. Arbeidsvitaminen is een van de programma’s die hij heeft verzorgd.

Een Nederlandse term voor muziek gespeeld tijdens het uitvoeren van handenarbeid) tussen september 2001 en september 2010) op weekdagen van 10.00 uur tot 12.00 uur, “Effe Ekdom” (september 2010-oktober 2015) en de vrijdagavondshow Ekstra Weekend ( met Michiel Veenstra) tussen september 2001 en september 2010) op weekdagen van 10.00 tot 12.00 uur

Kinderen Gerard Ekdom
Kinderen Gerard Ekdom

Gerard Ekdom heeft een levenslange droom om DJ te worden sinds hij een jong kind was. Sinds zijn veertiende is hij vanwege zijn natuurlijke aanleg veelgevraagd als drive-in jockey. Hij begon zijn radiocarrière als DJ bij de lokale zender Radio De Bilt. Hij heeft werk gedaan voor organisaties als de Stadsomroep Utrecht en NEW Dance Radio.

DJ Fred Siebelink heeft een rol gespeeld in zijn professionele ontwikkeling. Ekdom kwam op een dag Siebelink tegen in Utrecht en richtte zich tot hem en herkende hem aan zijn stem. Siebelink herkende het potentieel van de jongeling en nam hem mee op een rondleiding door de Stadsomroep, die hem graag aannam.

Kinderen Gerard Ekdom
Kinderen Gerard Ekdom

Ekdom begon zijn radiocarrière in 1998 als DJ voor 3FM. Pyjama FM van AVRO-studio’s was het onderwerp van een demotape die hij anderhalf jaar voor de start van het project had afgeleverd aan toenmalig manager Jan Steeman.

AVRO’s avondschool wachtte op hem toen Steeman belde en hem uitnodigde om mee te gaan. Gedurende deze tijd is hij af en toe te horen op Magic FM en Hot Radio.

Ekdom maakte de overstap van avondshows naar zondagochtendshows in september 1999, toen hij presentator was van het programma EKDOM! Zeven maanden later maakte hij een belangrijke doorbraak.

Kinderen Gerard Ekdom
Kinderen Gerard Ekdom

De Arbeidsvitaminen had een tijdelijke gastheer nodig. Zijn presentatie van de show werd goed ontvangen door zowel Ekdom als de AVRO en kort daarna kreeg hij de kans om zijn eigen nachtelijke show te presenteren.

Zijn eerste optreden op Arbeidsvitaminen was op 17 september 2001, toen hij Wim Rigter overnam. Elke weekdag tussen 21 en 12 uur is hij in de lucht en sindsdien is zijn show de bekendste op het netwerk van de zender.

Kinderen Gerard Ekdom
Kinderen Gerard Ekdom

kdom verscheen ook op de Koreaanse televisie, waar hij Toppop3 presenteerde, een heropleving van het hitparadeprogramma TopPop, evenals de talentenjachtshow Join the Beat.

In 2011 presenteerde hij samen met de Nederlandse televisiepresentator Art Rooijakkers de Nederlandse versie van de spelshow Fort Boyard, die werd uitgezonden op RTL.


Like it? Share with your friends!

0
gamingforum

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *