mai verbij leeftijd


0

mai verbij leeftijd – Ze lopen allebei rond op een platform waar de schijnwerpers op schijnen: Kai Verbij als een van de beste skaters ter wereld, en zus Mai Verbij als presentator van een ochtendprogramma op Radio 1 in Nederland. “Hij is de bron van de trots van onze familie.”

mai verbij leeftijd
mai verbij leeftijd


‘Jij moet de Messi van het schaatsen worden’, zegt Mai Verbij tegen haar broer Kai.
Als kind vond Kai Verbij het zielig als zijn zus thuis de telefoon opnam en de stem aan de andere kant zei: ‘Ben je bij me?’ Mai en Kai waren zich echter totaal niet bewust van hoe vergelijkbaar hun namen waren totdat ze aan elkaar werden voorgesteld. Het is gewoon gebeurd.

Ze worden niet gekozen omdat ze rijmen, maar omdat het Japanse karakters en geluidseffecten zijn. Hun namen zijn ook gemakkelijk uit te spreken in zowel Nederland als Japan, wat een pluspunt is. Er is echter nog een andere manier waarop de broers en zussen op elkaar lijken: ze treden allebei op op het podium.


Het is dinsdag, de dag voordat Kai de schaatsbubbel betreedt voor de eerste van meer dan vijf weken competitie. Hij bereidt zich voor op de wedstrijden die het succes van zijn seizoen zullen bepalen. Als Mai voor een dag vanuit de Randstad naar Heerenveen reist, is ze zich ervan bewust dat de wekker de volgende nacht om 02:00 uur gaat.

Op woensdag- en donderdagochtend presenteert ze een vroege ochtendshow op Radio 1, en elke zondagavond is ze verslaggever voor de radioshow van Frank Evenblij en Erik Dijkstra, die wordt uitgezonden op Radio 1.

mai verbij leeftijd
mai verbij leeftijd

Heeft Kai (26) ooit opgelet? De wereldkampioen sprinter in 2017 en de wereldkampioen 1000 meter loper in 2019 beginnen te grinniken. Nieuw. ‘Je moet weten dat hij mijn grootste fan is’, zegt Mai.

Haar programma begint om vier uur ‘s ochtends. Het is geen actieve periode voor een typische sportieve levensstijl op topniveau, waarbij het doel is om zoveel mogelijk regelmaat en rust te behouden buiten de training om. Kai glimlacht zoals altijd: zacht, maar met een vleugje zelfspot en een zweem van schaamte in zijn ogen. ‘Nee, nee, ik word niet gek,’ zeg ik tegen Mai.

Dan zeg ik: “Natuurlijk steun ik haar, maar ik kan om voor de hand liggende redenen niet om vier uur ‘s ochtends wakker worden.” Ik lette altijd goed op als ze extreem korte fragmenten in haar programma’s stopte. ” ‘,Rapportages’, zegt Mai.


Like it? Share with your friends!

0
gamingforum

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *