Mikkey Dee Förmögenhet

Mikkey Dee Förmögenhet - Från och med september 2016 har Mikkey Dee varit trummis för det tyska hårdrocksbandet Scorpions, vars riktiga namn är Michael Delaouglou och som föddes den 31 oktober 1963 i Göteborg (Sverige).


0

Mikkey Dee Förmögenhet – Från och med september 2016 har Mikkey Dee varit trummis för det tyska hårdrocksbandet Scorpions, vars riktiga namn är Michael Delaouglou och som föddes den 31 oktober 1963 i Göteborg (Sverige).

Trots att han börjat sin musikaliska karriär med bandet King Diamond är han mest känd för sitt arbete som trummis för Motörhead, ett brittiskt heavy metal -band som han spelade med från 1993 till deras upplösning i december 2015 (mer än hälften av bandets totala historia).

Mikkey Dee började sin musikaliska karriär i Sverige och spelade i band som Nadir och några andra (1980-1983). Hans förebild är Deep Purple -trummisen Ian Paice, och han hämtar inspiration från trummisar som Brian Downey, Neil Peart, Steven Smith och Buddy Rich.

Mikkey Dee Förmögenhet
Mikkey Dee Förmögenhet

1984 flyttade han till Köpenhamn för att uppträda med bandet Geisha, som han grundade. När han hade slutat sin årslånga lärlingsperiod gick han med i King Diamond-gruppen, som han stannade hos till 1989, efter att albumet Them släpptes.

”Han trodde att gruppen var på väg åt fel håll. Trots att de hade fungerat som ett band sedan början syntes det att det blev ett mer och mer soloprojekt. Det var inte Mikkeys avsikt att vara en enkel instrumentalist som följde med honom ”1. Trots att han redan hade lämnat gruppen lyckades han fortfarande spela in albumet Conspiracy innan han ersattes av Snowy Shaw.


Omedelbart efter King Diamond samarbetade han med Don Dokken för sitt soloalbum, Up From The Ashes (1990)

Som trummis accepterade han erbjudandet från Lemmy Kilmister, bassist-sångare på Motörhead, att ta över för Philty “Animal” Taylor som hade lämnat bandet. Mikkey hade bara nyligen gått med i Dokken, men Lemmy hade redan kontaktat honom om att gå med i Motörhead efter att Pete Gill lämnade bandet 1987.

  Mikkey Dee Förmögenhet
Mikkey Dee Förmögenhet

För honom var att spela i denna grupp ett test av uthållighet. Men med den avlidne Philthy Animal Taylor: “Jag visste att han var bättre än Philthy Animal Taylor och att även de tuffaste fansen skulle uppskatta honom” [ref. nödvändig]. Hans framträdanden kan höras på bland annat album som Bastards, Sacrifice, We Are Motörhead och Kiss of Death.

Lemmy har uttalat att han är oerhört nöjd med Mikkeys bidrag till bandet, och att han anser att han är “den bästa trummisen i världen”, som anges på livealbumet Everything Louder Than Everyone Else.

Hans första samarbete med Helloween var albumet Rabbit Don’t Come Easy (2001), och han fortsatte att turnera med Motörhead under året därpå.

Mikkey Dee Förmögenhet

Mikkey Dee har en nettovärde på 9 miljoner dollar. Mikkey Dee är en svensk rockmusiker som samlat på sig en förmögenhet i musikbranschen. Mikkey Dee föddes i Göteborg i oktober 1963.

Han är mest känd för sitt arbete som trummis för bland annat rockbanden King Diamond, Don Dokken och Motorhead. Han finns för närvarande på Skorpions lista. Dee blev medlem i King Diamond 1985 och medverkade bland annat på albumen Fatal Portrait 1986, Abigail 1987 och Them 1988. Medan han lämnade bandet bidrog han till deras album 1989 Conspiracy som en sessionstrummis. Dee var trummis för Don Dokkens soloalbum Up from the Ashes, som släpptes 1990. Dee tog över för Phil Taylor som sångare för Motorhead 1992.

Han medverkade på albumen March or Die, Bastards, Sacrifice, Overnight Sensation , Snake Bite Love, We Are Motorhead, Hammered, Inferno, Kiss of Death, Motorizer, The World is Yours, Aftershock och Bad Magic, samt singlarna March or Die and Aftershock. Efter döden av Motorheads sångare Lemmy i december 2015 meddelade Dee bandets upplösning.

Mikkey Dee Förmögenhet

Like it? Share with your friends!

0
gamingforum