Ouders Danny De Munk

Dennis "Danny" de Munk (geboren 19 februari 1970 in Amsterdam) is een Nederlandse acteur, zanger, musicalartiest en voormalig kindsterretje die in verschillende genres heeft gewerkt.


0
Ouders Danny De Munk
Ouders Danny De Munk

Dennis “Danny” de Munk (geboren 19 februari 1970 in Amsterdam) is een Nederlandse acteur, zanger, musicalartiest en voormalig kindsterretje die in verschillende genres heeft gewerkt.

Toen De Munk 13 jaar oud was, maakte hij zijn acteerdebuut in de Guido Pieters-film Ciske de Rat, waarin hij de hoofdrol speelde met Herman van Veen, die de rol van leraar speelde, en Willeke van Ammelrooy, die haar moeder speelde. Piet Bakker schreef de coming of age-trilogie (een reeks boeken) tussen 1941 en 1946 en speelt zich af in Nederland.

Danny de Munk zong ook de titelsong voor de film Ik voel me zo verdomd alleen, die in 1984 een hit was in Nederland en 14 weken lang aan de top van de Nederlandse Top 40 bleef staan ​​(3 weken nummer één) .

Zijn grote acteer- en zangcarrière ging door tussen 1986 en 1991, maar hij begon een nieuwe carrière als muzikaal artiest in 1991 na een succesvolle pauze. Danny de Munk nam een ​​coverversie op van het nummer How Deep Is Your Love van Thomas Anders (van Modern Talking) voor het album Danny, dat in 1995 werd uitgebracht.

In de film All Stars uit 1997 speelde hij een homoseksuele voetballer in een professioneel voetbalteam. Vanaf nu treedt hij nog steeds op en heeft hij zijn eigen theatrale show. Danny’s track Toch lf Lekker Zo kwam in september van dit jaar uit.

De Munk is sinds 1998 getrouwd en moeder van twee kinderen, een meisje en een zoon. Danny de Munk werd op 25 april 2008 verheven tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ouders Danny De Munk
Ouders Danny De Munk

Het Duo de Munk, dat bestond uit de grootouders van de Munks, stond jarenlang in de schijnwerpers. In 1955 behaalden ze de derde plaats in een wedstrijd van platenmaatschappij Bovema om de beste stemmen van de Jordaan te vinden, achter Johnny Jordaan en Tante Leen.

Zijn overgrootvader Hendrikus Wildbret sneuvelde tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet in het concentratiekamp Dachau.

De Munk is in 1997 getrouwd en heeft met haar man twee kinderen. Tijdens seizoen 2019 Dance Dance Dance nam hij samen met zijn dochter deel aan het SBS-dansprogramma.


Like it? Share with your friends!

0
gamingforum