Roos Zwetsloot Ouders


0

Roos Zwetsloot Ouders – Roos Zwetsloot (geboren 27 juli 2000) is een Nederlandse skateboarder die internationaal concurreert. Als atleet in het straatevenement voor vrouwen op de Olympische Zomerspelen 2020 in Tokio, Japan, eindigde ze op de vijfde plaats overall.

Roos Zwetsloot Ouders
Roos Zwetsloot Ouders

Zwetsloot nam deel aan het straatskateboard-evenement voor dames op de Olympische Spelen van Tokyo 2020, waar ze een van de 20 deelnemers was die in de sport streden. Zwetsloot kwalificeerde zich voor de Olympische Spelen omdat hij 7e was geplaatst in de Olympic World Skateboarding Rankings. Na een indrukwekkende 4e plaats in de halve finale ging Zwetsloot door naar de finale.

Na een sterke show in de open runs in de finale, bereikte Zwetsloot de eerste positie en ging de single-trick-fase in. In het trick-segment wist Zwetsloot echter slechts één van haar vijf trick-pogingen te landen, waardoor ze in de einduitslag op de vijfde plaats eindigde.

Rose wordt nooit moe omdat ze een eindeloze voorraad energie heeft. Om dit te doen, jongleerde ze enkele jaren met twee sporten op hoog niveau – hockey en skateboarden – totdat ze de beslissing nam om in 2018 haar volledige aandacht aan skaten te besteden. Ook ter voorbereiding op de Olympische Spelen.

Kort nadat die keuze zich had voorgedaan, deed zich een ongeluk voor, toen Roos haar voorste kruisband scheurde tijdens een training voor het WK in Rotterdam. Na de ingreep bracht patiënte vele maanden door bij de KNVB in Zeist.

Maanden van kwelling, vaak alleen doorgebracht, waarin periodes van onzekerheid binnenslopen. Zijn haar fysieke capaciteiten nog betrouwbaar, is haar knie sterk genoeg om op het hoogste niveau mee te doen en zal ze de Olympische Spelen in Tokio kunnen halen?

Roos Zwetsloot Ouders
Roos Zwetsloot Ouders

Roos is weer fit en heeft de eerste wedstrijdronde achter de rug. Ze is nog niet op haar oude niveau, maar ze is in een goed humeur en de Olympische droom van Roos is nog lang niet voorbij.


Like it? Share with your friends!

0
gamingforum

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *