Sarina Wiegman Kinderen


0

Sarina Petronella Wiegman RON (geboren 26 oktober 1969), ook bekend als Sarina Wiegman-Glotzbach, is een Nederlands voetbalmanager, voormalig speler en huidige hoofdcoach van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal. Sarina Wiegman-Glotzbach is de dochter van voormalig profvoetballer Sarina Wiegman-Glotzbach.

Sarina Wiegman Kinderen
Sarina Wiegman Kinderen

Ze begon haar carrière als centrale middenvelder voordat ze later in haar carrière overstapte naar een verdediging. In 2001 werd ze de eerste Nederlandse voetballer die de mijlpaal van 100 optredens bereikte.

Na zijn pensionering in 2003 begon Wiegman aan een managementcarrière bij onder meer de damesteams van Ter Leede en ADO Den Haag. In 2014 werd ze gepromoveerd tot assistent-manager van het nationale team.

Sarina Wiegman Kinderen
Sarina Wiegman Kinderen

Het jaar daarop verwierf Wiegman haar volledige trainerslicentie, waarmee ze de eerste vrouw was die de functie van hoofdcoach van een Nederlandse professionele voetbalorganisatie bekleedde.

Na zijn aanstelling als hoofdcoach van de Nederlandse Vrouwen leidde Wiegman hen naar de overwinning op het UEFA Women’s Euro Championship 2017. Twee jaar later leidde ze de ploeg naar een tweede plaats in de FIFA Women’s World Cup in Japan.

Sarina Wiegman Kinderen
Sarina Wiegman Kinderen

In augustus 2020 werd bekend dat ze met onmiddellijke ingang de manager zou worden van het Engelse vrouwenvoetbalelftal, dat in 2021 zou beginnen. Wiegman werd geboren in Den Haag, waar hij al op jonge leeftijd met zijn broers op straat begon te voetballen.

Sarina Wiegman Kinderen
Sarina Wiegman Kinderen

Ze kwam op zesjarige leeftijd bij ESDO uit Wassenaar, waar ze samen met jongens kon spelen. Daarnaast speelde ze ook voor HSV Celeritas in Den Haag, waar ze de kans kreeg om bij de dames te komen.


Like it? Share with your friends!

0
gamingforum

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *